O nas

Filmsko Ustvarjalno Društvo Loke Studio sestavlja skupina posameznikov, katere druži želja po ustvarjanju kakovostnih avdio-vizualnih izdelkov. Začetku društva sežejo nekam v sredino prejšnjega desetletja, ko je ustanovitelj društva in njegov sedanji predsednik Matic Poropatič s svojo kamero začel snemati prve kratke filme z majhno skupino ljudi in ničnimi proračuni.

Kmalu se je želja po ustvarjanju še dodatno povečala in začeli so nastajati prvi resni projekti; leta 2009 je Zasavje presenetila huronska vojna komedija D’Četa, ki je bila premierno predvajanja v razprodani dvorani Delavskega doma v Zagorju. Vendar se je tu zgodba društva šele dobro začela; do leta 2010 se je oblikovala še širša ekipa ustvarjalcev, ki je poskrbela za povečano število uspešnih projektov; tako je sloviti D’Četi sledili še uspešni nanizanki Na kraju zločina Izlake in Mestni redarji. V tem času pa so se člani skupine odločili svoj ustvarjanje tudi pravno formalno urediti in Loke Studio je pričel obstajati kot uradno registrirano društvo, pod nazivom Filmsko Ustvarjalno Društvo oz. F.U.D. LOKE STUDIO. Pričeli so nastajati tudi kratki skeči na aktualne dogodke, ki jih izdelujemo še danes in služijo kot naš komentar na vedno spreminjajoči se svet okoli nas.

Prav poseben dosežek pa je predstavljala slavnostna premiera filma Veličastna zgodovina slovenskega naroda, ki je leta 2012 napolnila dvorano Delavskega doma v Trbovljah. Poleg teg,a da je bil film dobro sprejet s strani publike smo bili deležn tudi nemalo pozornosti zaradi tega dogodka s strani medijev in javnosti na sploh. 

V prihodnjih letih smo se lotili obilice skečov in kratkih filmov. Najbolj obsežna je bila serijua S.K.R.I.T. na kanalu DVA, kjer smo posneli obilico kratkih prispevkov na temo aktualnih dogodkov.

Leta 2014 smo bili v prvi vrsti med rudarsko stavko v Zasavju in dnevno snemali dogajanje v javmi in izpred nje. Kar je nastalo je bil dokumentarni film “Štrajk…in srečno” kjer smo zbrali pričevanja, dogodke in utinke zadnje rudarske stavke v Zasavju.

Leta 2018 smo izdali novi celovečerni film, torkat smo se lotili detektivnkega žanra in posneli komedijo “Pozdrav iz krvavih revirjev”. V tem našem najdaljšem filmu doslej smo spremljali ljubljanskega inštepktorja Mlakarja, kako se odpravi v Zasavje raziskovati skrivnostne umore.

V letu 2021-2022 smo zaključili enega izmed najzahtevneših filmskih projektov dosled, vojno zgodovinski film “Predam s”, kjer prikazujemo zgodbo oficvirja nemške vojske med drugeo svetovno vojno in njegova doživetja na ozemlju Slovenije.

 

V letu 2021 smo praznovali tudi 10. obletnico našega obstoja in nič ne kaža da bomo kdja kmalu nehali z našim ustvarjanjem. Ne mine dan da v društvu nismo sredi kakšnega novega podviga, pa naj se gre za igrani film, skeč, dokumentarni projekt ali kaj čisto novega in zdi se, da se je zgodba našega društva šele dobro začela… 

Naša misija?

Širjenje filmskega ustvarjanja v Zasavju, Sloveniji in svetu!